ACB… eller ABC…?

Hvert tiende barn snubler så meget over bogstaverne, at de har brug for en særlig indsats.
Mange af dem putter sig, og deres udfordringer bliver opdaget for sent. Med en læselog kan du spore alle børn med læse- og skrivevanskeligheder og hjælpe dem videre fra A til Å med en samlet og kontinuerlig indsats fra lærere, forældre, læsevejledere og konsulenter.

Vedholdende indsats fra første til sidste skoledag

Hvis en elev skifter skole, får ny dansklærer eller oplever lange perioder med vikarer, kan væsentlig viden gå tabt. Det er vigtigt, at al viden om elevens færdigheder er tilgængelig ét centralt sted, som fagpersoner kan tilgå, når det er relevant.

Med INFOBA Læselog får lærere, pædagoger og læsekonsulenter det fulde overblik over elevernes læse-, skrive- og staveudvikling, så de kan sætte tidligt ind.

En dårlig sprogvurdering i en børnehave kan skrives ind i Læseloggen, så lærerne – allerede fra skolestart – bliver opmærksomme på, om eleven er i risiko for læsevanskeligheder.

Læseloggen er udviklet i samarbejde med læsekonsulent Lillian Byrialsen og lever op til de seneste anbefalinger fra samrådet ROAL.

Læseloggen:

  • Samler oplysninger om elevers læse-skrive- og staveudvikling ét sted
  • Øger samarbejder mellem lærere og fagspecialister på tværs af områder
  • Giver overblik over alle små skridt på vej til at blive en bedre læser, skriver og staver
læselog

Udbytte

Hej forvaltning

Overblik og fremskridt samlet et sted

Lavt selvværd og ingen ungdomsuddannelse. Elever kan være gode til at afkode skrift, men have svært ved at forstå det, de læser. Og de kan være gode til at læse, men stave som en mratekkærb (brækket arm).

Med en Læselog samler I alle indsatser ét sted. Dermed kan en ny lærer, pædagog eller læsevejleder fortsætte arbejdet dér, hvor den forrige stoppede.

Udbytte

Hej skoleleder

Få bedre læsere med Læselog

Hvor ligger de gamle testresultater? Og hvilken metode brugte de i elevens tidligere skole? Læse- og skrivevanskeligheder er den mest udbredte barriere for læring og kan få alvorlige konsekvenser for et barns udvikling.

Med en Læselog kan I følge alle de små skridt, eleven har taget med hjælp fra fagpersoner, så I ved præcist, hvor I bør sætte ind.

Læseloggen understøtter dansklærernes arbejde med at lave læringsmål og udfylde elevplaner.

”Den digitale læselog giver et overblik, så vi kan følge rigtig godt med i det enkelte barns udvikling. Også de kritiske faktorer for, at den enkelte udvikler læsning. Læseloggen viser, hvilke færdigheder og kompetencer, der er de næste skridt, vi skal arbejde med hos det pågældende barn. Den viser, hvad næste mål kunne være.”

Lillian Klit Byrialsen / læringskonsulent i Norddjurs Kommune

Fakta

Fordele for forvaltningen

  • Ét samlet overblik over indsatser på tværs af skoler og faggrupper
  • Dokumenteret sammenhængende indsats
  • Brugervenligt digitalt redskab, der passer med andre it-systemer

Fordele for skolelederen

  • Udviklet af anerkendt læsevejleder
  • Samlet dokumentation over indsatser
  • Ingen elever falder ned mellem to stole eller flere skoler

Kontakt

Brug dit hjerte som telefon. Eller udfyld felterne her, så vender vi fluks tilbage.

Caroline Corfitz Mather

MARKETING OG SALGSKONSULENT

+45 29 89 00 60

ccm@infoba.dk

Jeg bruger min viden om kommunikation

Fra Carolines plads lyder en hamren på tastaturet, når hun fuld af fart skaber farverige formuleringer, tryller gode idéer om til spændende kampagner og booker kundemøder, som INFOBAs salgs- og marketingskonsulent.  Caroline er nyligt udklækket fra Copenhagen Business School og brænder for at bruge hendes faglige viden om kommunikation og marketing i praksis. Hun kaster sig glædeligt over nye opgaver med Pippi attituden `Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg nok godt finde ud af´.
Caroline undgår helst at sidde stille. Derfor krydrer hun sine weekender med lidt pædagogisk arbejde, når hun underviser elever i ridning.

Ja tak, jeg ønsker midlertidig adgang til den digitale læselog

  • Når du registrere dig, er du gjort bekendt med, at vi alene behandler de personoplysninger, som du har givet os, til at håndtere din/jeres henvendelse, herunder afholdelse af demoer og eventuelt senere aftaleindgåelse. Vi sletter de modtagne personoplysninger løbende, når vi ikke længere behøver dem til at opfylde det førnævnte formål de er indsamlet til.