Lyt systematisk efter med TRAS

Bliver ‘g’ til ‘k’? Giver den tre-åriges volapyk kun mening for den nærmeste familie?

 

Børn med sproglige udfordringer har brug for din hjælp

Men hvordan øger du barnets mulighed for deltagelse i sunde børnefællesskaber med sprogudvidede indsatser i alle aktiviteter? Så de kan udvikle og forbedre deres sprog over tid.

Gode sprogfærdigheder er en væsentlig forudsætning for børns sociale og intellektuelle udvikling – deres trivsel og selvværd. Derfor er det vigtigt, at det pædagogiske læringsmiljø understøtter, at alle børn udvikler sprog, der bidrager til, at børnene kan forstå sig selv, hinanden og deres omverden.

  • Tras (Tidlig Registrering af Sprog) sikrer, at I systematisk og ensartet observerer det enkelte barns sproglige udvikling.
  • Ledelse, personale og forældre får alle sammen et godt overblik.
  • Praksis og læring hænger sammen, ligesom resultaterne kan indgå i det pædagogiske tilsyn med dagtilbuddene.

Observationsværktøjerne er udviklet med en høj grad af pålidelighed. Hvor de meningsfulde målinger skaber værdi på flere niveauer: for barnet, for den pædagogiske praksis i det lokale dagtilbud og for kommunen som helhed.

Udbytte

For forvaltningen

Gå systematisk og ensartet til værks og skift pen og papirskemaer ud med en digital løsning. Så kan I samtidig tilrettelægge den pædagogiske praksis bedst muligt.

Mange pædagoger vurderer dagligt, om alle ’deres’ børn trives og udvikler sig som deres alder tilskriver.

Dels for at opspore børn, der kan have brug for særlig støtte og opmærksomhed og dermed forebygge problemer. Dels for at tilrettelægge den pædagogiske praksis bedst muligt og systematisk danne sig et billede af et barns styrker og udfordringer.

Dels for at følge kvaliteten i et tilbud over tid eller på tværs af dagtilbud og kommuner. Med Tras får I et anerkendt måleredskab til at vurdere det enkelte barns kompetencer og udvikling.

Udbytte

For institutionslederen

Vis jeres pædagogiske faglighed med en digital udgave af det populære Tras-skema

A b c d e f g …

Børnene synger de første strofer i ABC-sangen. Du kigger rundt. Synger Muhammed med? Udtaler Elvira ’g’ som ’g’ eller ’k’?

Hver dag hører I, hvordan børnenes sprog udvikler sig. Er alle på rette vej, eller har nogen børn brug for ekstra hjælp?

Mange har hidtil brugt de populære papirskemaer som Tras – Tidlig Registrering af Sprogudvikling. Med den digitale version af Tras kan I klikke observationerne direkte ind i computeren. Det giver jer mere tid til børnene.

Fakta

Fordele for forvaltningen

  • I kan følge kvaliteten i et dagtilbud over tid
  • I kan se kvaliteten på tværs af institutioner i kommunen
  • I får sikker behandling af personhenførbare data

Fordele for institutionslederen

  • Automatisk reminder sikrer, at I ikke glemmer nogen børn
  • I kan også bruge det til tosprogede børn
  • Visualisering, der kaster lys over hvert barns udvikling

Kontakt

Brug dit hjerte som telefon. Eller udfyld felterne her, så vender vi fluks tilbage.

Maria Vittov Schønemann

Salgschef

+45 29 89 00 60

mvs@infoba.dk

Jeg holder af at flytte mennesker

Allerede som ung fandt Maria Vittov Schønemann magien i at motivere andre mennesker. Som tidligere elitegymnast trænede hun i en årrække børn på et konkurrencehold. Som voksen har hun en lang karriere som salgschef i it-virksomheder bag sig.

”Det er dét, mit arbejde går ud på: Jeg flytter mennesker mentalt fra ét sted til et andet. Og i den proces tilføjer jeg digitale værktøjer og løsninger, der giver de mennesker værdi”, siger hun.

”Vi har et supergodt samarbejde med INFOBA. Jeg møder stor velvillighed og forståelse for vores praksis. INFOBA er med til at hjælpe pædagogikken på vej, så vi kan blive endnu bedre til det arbejde, vi skal. Og sådan skal det være.”

Henrik Boman / områdeleder i Gladsaxe kommune

Ja tak, jeg ønsker at booke en demo

Udfyld dine kontaktoplysninger, og vi vil komme tilbage til dig med forslag til tid til et møde.

  • Ved at registrere dig bekræfter du, at du accepterer lagring og behandling af dine personlige data af INFOBA som beskrevet i fortrolighedspolitikken.

Relateret

Find lignende løsninger

Børn i skov, matematisk opmærksomhed

Mio

Mio Min Matematik. Mål børnenes matematiske opmærksomhed

Piger kigger, digitalt overblik

Alle Med

Få et 360 graders blik på alle børn

Børn leger, TrasMo

TrasMo

Styrker børnenes motorik