Det er digital det er dejligt

“Det fungerer jo meget godt det der papir.”

Ja, det gør det bestemt. Men der er visse fordele ved at benytte de digitale observationsskemaer. Lad os nævne et par af dem. 

Få styr på børnene 
Har du forsøgt at holde alle dine børns Tras op mod hinanden, for at finde ud af, hvor børnene i din institution har udfordringer? Medmindre du har en utrolig mængde tid, et kæmpe overblik og et ualmindeligt stort skrivebord, er det en vanskelig opgave.

Med digitale SPF-skemaer får du ét samlet, overskueligt, og ikke mindst, visuelt overblik over, indenfor hvilke områder dine børns udfordringer ligger.

Du glemmer aldrig et skema igen 
Papirskemaet springer desværre ikke op af skuffen, når det er ved at være tid til at observere Olivia. Men det gør de digitale skemaer.

I den digitale version, af de velkendte observationsskemaer, får du påmindelser. Systemet minder dig kærligt om observationsskemaer, som ikke er gemt, observationer der ikke er færdiggjort og børn som snart skal have lavet en observation. 

Få noget i hånden 
Til forældresamtalen er det rart med noget visuelt. Det giver forældrene en idé om, hvor Gaia er på vej hen i sin udvikling, når du kan pege på felterne i hendes Tras. Samtidig har du som pædagog noget at støtte dig til.

Alle observationsskemaer fra INFOBA kan downloades som en printvenlig PDF.

Fejl i farverne 
“Åh nej.” Fik du farvet i et forkert felt i Frederikkes Mio, eller udfyldt et felt med en forkert farve i Alberts TrasMo?

Den udfordring får du ikke med et digitalt skemaer. Tryk på feltet i skemaet og bliv ført direkte til det spørgsmål, som feltet omhandler.

Fik du udfyldt feltet forkert, kan du ændre det med et enkelt klik.  

Er papiret blevet væk (igen)  
Hvor lagde du Emilias skema, da din kollega råbte fra frokoststuen?

Fortrolige dokumenter skal opbevares forsvarligt. Og her mener vi ikke bare i mappen eller skrivebordsskuffen, men helt lovmæssigt, forsvarligt og GDPR mæssigt korrekt, i et aflåst rum eller pengeskab. I praktisk er det lettere sagt end gjort.

Med INFOBA som leverandør, sikre du, at der altid er styr på jeres data, som ligger godt og trygt hos os i Danmark og EU.

Stativ, stakit, statistik 
Med de digitale observationsskemaer fra INFOBA, kan du trække statistik på alt mellem himmel og jord. Statistikken kan du bruge til at stille skarpt på, hvor børnene i din institution har udfordringer.

Måske halter motorikken? Måske slår sproget knuder? Eller måske er det relationerne, der ikke sidder helt i skabet? Planlægge dine aktiviteter derefter.