Effektiv vagtplanlægning til dagtilbud – En guide

Vagtplanlægning kan være en udfordrende opgave, især når det kommer til dagtilbud, hvor der er behov for at sikre en jævn dækning af personalet. At have en effektiv vagtplan kan sikre, at både børn og personale får den bedst mulige oplevelse i dagtilbud. I denne guide vil vi tage dig igennem trinene til at oprette en effektiv vagtplan til dit dagtilbud.

Hvad er vagtplanlægning?

Vagtplanlægning i daginstitutioner er en proces, hvor man planlægger tiden for de medarbejdere, der arbejder i dagtilbuddet. Det omfatter at tænke over antallet af børn, der er til stede, ferieplaner for medarbejderne, den ønskede normering, typen af opgaver og andre faktorer, der kan påvirke personalets tilstedeværelse og jeres behov for personale.

Hvorfor er vagtplanlægning vigtigt for dagtilbud?

Vagtplanlægning er afgørende for dagtilbud, da det sikrer, at der er nok personale til stede til at tage sig af børnene. En god vagtplan hjælper dig med at sikre en jævn dækning af personalet, hvilket kan reducere stress og øge trivslen for både børn og personale.

Metoder til Vagtplanlægning

Manuel Vagtplanlægning

En af de mest almindelige metoder til vagtplanlægning er den manuelle metode. Her skriver man vagtplanen ned på papir eller i et regneark, og justerer derefter manuelt, når der er ændringer.

 

Digital Vagtplanlægning

En anden mulighed er at bruge en digital vagtplanlægningssoftware. Dette giver dig mulighed for at oprette og opdatere vagtplanerne elektronisk, og det gør også det nemmere at dele vagtplaner med medarbejderne og forældrene.

Vælg den rette metode for du og dit personale

Ligegyldig om dit dagtilbud rummer 20 eller 200 ansatte kan I spare vigtig tid på planlægning, ved at bruge et digitalt system. Læs mere om INFOBA Vagtplan her.