Sikker leg i Gladsaxe Kommune

Snoren på hættetrøjen hænger fast i gyngen, en spids skrue stikker ud ad klatrestativets rådne træ og den røde plastrutsjebane har vrikket sig løs. Op mod 20.000 børn kommer årligt til skade på danske legepladser. Derfor er det vigtigt, at du tjekker legepladsen godt og grundigt, inden du slipper de små fri.   

I Gladsaxe Kommune tager de ansvar for børns sikkerhed

Gladsaxe kommune har længe benyttet sig af, hvad de kalder, ’runderinger’. De såkaldte runderinger er medarbejderne ansvarlige for. Medarbejderen møder ind og tjekker umiddelbart efter udearealerne for katteafføring i sandkassen, cigaretskodder i legehuset og ølflasker ved gyngestativet. Personalet kigger efter huller i hegnet og andre farlige defekter, der kan skabe problemer og ulykker. De fikser, hvad de kan og derefter noterer de sig, hvad de har fundet og hvem som skal tage sig af de større reparationer.

 

Til pædagogernes runderinger savnede Gladsaxe Kommune et fælles system, som kunne bevirke til, at alle ansatte udførte de daglige, månedlige og årlige tjek på den ønskede måde. Derfor kontaktede kommunen os. I samarbejde med Gladsaxe, har vi udviklet et system til gennemgang af legepladsen. I systemet kan kommunen selv definere, hvad medarbejderne skal kigge efter på legepladsen og hvor ofte. Det digitale produkt kalder vi for Legepladstjek.

Legepladstjek

Med Legepladstjek kan du holde styr på standen af jeres legeplads med de, af BUPL anbefalede, tre typer af legepladsinspektion: daglig, månedlig og årlig.

Det betyder at I:

  • Får sat system i jeres tjek af legepladsen og aldrig glemmer en gennemgang af udearealerne igen
  • Holder jer opdateret på, hvornår dele af legepladsen skal udskiftes og kan lægge budget derefter
  • Og ultimativt, undgår legepladsulykker

Vil du læse mere om Legepladstjek? Klik her.